söndag 21 november 2010

Här händer det grejer!

Mest saker som inte har med hantverk att göra så därför tänker jag inte tråka ut er med detaljer. Dock så måste jag meddela att jag inte kommer att skriva så mycket på ett tag. Det blir lite paus i bloggandet. Kommer givetvis att blogga om mitt sista hemlispaket i december :)

Jag kan även meddela att Elin sålde massa t2-trådigt ullgarn till mig för en mycket liten penning. Nog med garn så jag kan börja på dröm-projektet! :D Först ska jag dock sticka till Jul-öppet som jag berättat om tidigare!

Hoppas ni alla haft en underbar vecka, det har jag :)

måndag 15 november 2010

Drömprojekt

Jag har hittat mitt drömprojekt!
 Silver Coat - Anke Telschow

Vill ha!

lördag 13 november 2010

Ett par vanliga tumvantar?


Inte riktigt :) Ni vet när man är ute på stan, eller ute i skogen. Det ringer i telefonen och du har tumvantar, eller för den delen fingervantar. Du måste ta av dig vanten för att kunna svara eller skriva sms. Inte nu längre :) Inte för att det är jag själv som kommit på själva idén men jag måste säga att jag är riktigt stolt över dessa. Jag har bara stickat ena vanten än så länge så det återstår att se om jag kan få till en likadan.

Detta är mönstret jag använt mig av, mitt eget mönster :) :

Jag har använt mig av stickor 3,25mm och Semilla från BC Garn som jag köpte hos Tummelisa här i Göteborg. En mycket trevlig liten garnbutik med mycket trevlig personal!
  • Virka 40lösmaskor med ett restgarn, plocka upp 40maskor med det garn du ska använda till vanten. Sticka 6cm slätstickning eller som jag gjort var 5:e maska avig för att få det lite mönstrat. Jag har även freestylat lite mönster med aviga maskor.
  • Efter 6cm stickar du de 8 första maskorna med ett restgarn, förslagsvis en liten bomullssnutt som inte fastnar i det andra garnet. Flytta sedan tillbaka de 8 maskorna till vänster sticka igen och sticka den som vanligt med ursprungsgarnet. Dessa blir sedan tummaskorna.
  • Sticka ca 5-6 cm till beroende på hur långt du vill att de ska gå upp över fingrarna. Maska sedan av. 
  • Plocka upp 20maskor på ovansidan av handen ett par varv ovanför tummaskorna. Lägg till 20maskor för undersidan av handen och sticka runt i ca 9cm (prova på handen för bästa mått). Sätt markörer för att skilja ovansidan och undersidans maskor åt
  • Minska en maska framför och efter varje markör på vart annat varv. Innan markör: lyft m som om du skulle sticka den rät, 1rm, lyft den lyfta maskan över den stickade. Efter markör: 2m tillsammans.
  • Upprepa 7ggr sedan stickas maskorna ihop två och två. Klipp av garnet och dra det genom maskorna, fäst änden. 
  • Nu plockar du upp tummaskorna genom att försiktigt ta bort restgarnet samtidigt som du plockat upp maskorna.
  • Plocka upp en maska i varje sida (tot: 20m) och sticka runt i ca 2-3cm, maska av och fäst garnet.
  • Plocka nu upp 10m på tummens ovansida och lägg till 10m för tummens undersida. Sticka runt i ca 5cm beroende på hur lång din tumme är. Sticka ihop maskorna två och två, gör detta två gånger. Det återstår nu 5maskor. Klipp av garnet, dra igenom maskorna och fäst garnet. 
  • Plocka nu upp maskorna från den virkade kanten i början och sticka resår, spetsmönster eller annat mönster till önskad längd. Klipp av och fäst. Klart!
Anledningen till att jag lägger upp maskorna med en virkad uppläggning är att jag inte vist hur långt jag ville ha skaftet när jag började. Nu kan jag fixa det i efterhand :)

Hoppas ni förstår min beskrivning. Om ni har några frågor är det bara att ni hör av er!
Sara

torsdag 11 november 2010

Hemlispaket nr 2!


 Choklad! Underbar Manos Lace! Och en jätte fin tygkasse som jag kan ha mina stickprojekt i! :)


Jag fick även en ledtråd till vem min hemlis skulle kunna vara.. Första ledtråden var ett vykort med en älg på. Andra ledtråden ett vykort med hjortron på med texten: "Världen är liten men stor ändå! Trots att vi bor på skilda håll i landet har vi en gemensam vän"

Hmm.... Älgen är Jämtlands landskapsdjur, det finns mycket hjortron i Jämtland. Jag har dessutom en vän i Jämtland, närmare bestämt Östersund. Fotot på vykortet är taget i Östersund. Så vem är du egentligen? Känner du Erik?

onsdag 10 november 2010

Färdig!

Om nu tycker det ser lite konstigt ut så har jag lekt lite med photoshop :)
Detta är alltså halskragen som jag jobbat med ett par dagar. Den är stickad i Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran som jag köpte på rea. Jag har nog med garn för att göra en till :)

måndag 8 november 2010

Vad gör man när man inte kan sova?

Jo, detta:
Åter igen ber jag om ursäkt för bildkvalliteten.. Detta ska föreställa två stycken disktrasor i M&K's lingarn. Läste att just lin är bra till disktrasor för att det drar åt sig fukt snabbt och bra samt att trasan torkar mycket snabbt. Min tanke är att ta med mig några till Jul-öppet den 27:e november.

Nu säger jag god natt och ser fram emot en välförtjänt vila! Jag har ju faktiskt varit ute och sprungit med Elin idag *stolt*

fredag 5 november 2010

Här händer det grejer!

Hej
Det har inte blivit mycket bloggande denna veckan. Jag har varit på riktigt bra humör och haft en massa roligt för mig! Förra helgen var jag i Linköping och hälsade på mina underbara vänner Veronica och the Dave. I söndags följde jag med David och David (aka Heavy D och D-light aka Min bror och Min vän) och spelade squash. Det var riktigt roligt! Så roligt att jag i går drog med mig Elin och spelade squash med henne också :)

Det känns så skönt att ha kommit igång att röra på mig och att jag mår så bra :)

Halskragen stickade jag i Linköping när jag var hemma hos Veronica och firade Halloween :) Den är stickad i mitt hemlis-garn, Debbie Bliss - Andes, underbart härligt mjuk alpaca- och silkesblandning!

Det gråa där bredvid är lite filtade, blivande väskor. Min tanke är att försöka brodera lite med något glad färg på dem. Speciellt den som är helgrå. Den andra har en grön rand i Drops Karisma och karisman ville inte filta sig lika bra som det grå Drops Alaska garnet.


 Vantarna är ett par i samma stil som jag stickat tidigare. I samma garn som jag stickade min mammas vantar om ni kommer ihåg. Det är alltså en tråd Drops Safran och en tråd Drops Kid-Silke. Allt detta är saker som jag ska ta med mig till Jul-öppet i Ängelholm där jag ska visa upp mina alster, spännande :)



I dag har jag varit på stan med A. Vi var och tittade på en utställning på Världskultur museet, "Kimono Fusion". Riktigt kul att se blandningen mellan den klassiska kimonon och manga/anime inspirerade kläder.



Jag passade även på att slinka in på Deisy Design och råkade köpa på mig lite rea-garn: Debbie Bliss - Donegal Luxury Tweed Aran. 30kr/nystanet. Funderar på en halsvärmare/cowl som man kan dra upp som en luva, om ni vet vad jag menar.



Nu blir det mitt nya Debbie Blissgarn +
För er som inte ser så är det mina 12mm stickor. Love 'em!

Jag önskar er alla en kreativ helg!