tisdag 21 september 2010

På g just nu

I skrivande stund ligger min Haruni på sängen och blockas. Den blev vääldigt stor men det var också meningen.
Sängen är 180cm bred och sjalen breder nästan ut sig över hela den bredden.
Vid sidan av Harunin har jag även min Saroyan i block.
Saroyan blev klar innan jag åkte iväg till Stockholm och jag har försökt att blocka ut löven så att de syns ordentligt. Jag är ingen expert på blockning och det var faktiskt inte fören jag pratade med Veronica om stickning som jag insåg att jag missat något i min stickutbildning.

Harunin blev klar i förrgår. Jag stickade mycket på den när jag inte kunde sova hemma hos pappa. det är alltid skönt att ha en stickning i beredskap ifall sömnlösheten slår till :) Jag älskar den mörkgröna färgen och kantbården. Som många andra har jag haft funderingar på att göra en slätstickad version för att riktigt framhäva den underbara bården.

När jag var hemma hos min far i skogen passade jag på att plocka lite bär. Om man tittar riktigt noga på denna bild så kan man se några blåbär under den lilla tallen. Så här mycket hittade jag tillslut:

Och det blev faktiskt lite blåbärssylt att ta med hem. Både jag och pappa trodde att blåbärssäsongen var över redan men jag hittade som sagt några stycken. De var lite vattniga och inte lika smakrika som de hade varit om man plockat dem tidigare men det blev god sylt ändå!

Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer på min födelsedag och även ett stooort tack till Elin för min fina födelsedagspresent i form av ett härvträ, modell större så jag slipper härva på min lilla mini :) TACK!
Till övriga presenter kan räknas smaksatt kaffe, kardemumma och choklad, pengar till ull (tack syster) samt härligt sällskap och förstås marängsviss, min och syrrans (vi är tvillingar) traditionella födelsedags efterrätt :)

Just ja, jag höll på att glömma strumporna. Veronica har beställ ett par knästrumpor av mig i fabel. På tåget hem i fredags såg det ut så här:
Första strumpan har nu hunnit bli strax över 3 decimeter längre och kan nog bli klar i dag eller imorgon. Så Veronica, det ser ut som de kanske blir klara innan jag kommer och hälsar på igen :)

Jag har funderat ett tag på om jag ska skriva någonting om valet, och i sådana fall vad. Men jag har kommit fram till att alla ni andra har skrivit så mycket om det och det enda jag kan göra är att hålla med er! Än är inte det slutgiltiga resultatet klart och ser det likadant ut så har vi 4 år på oss att ändra på saken till nästa val!

Kopierar här en sak från Mary-Ann - Par i stickor som hon själv har kopierat från en blogg någonstans på nätet, hon skriver inte vilken:

- Dina siffror kom från Indien med arabiska handelsmän.
- Din demokrati är grekisk.
- Din pizza italiensk.
- Din kebab turkisk.
- ...Din potatis sydamerikansk
- Alkohol uppfanns av en iranier.
- Din favoritrappare har afrikanskt påbrå och den roliga killen på tv är kurd.
- Du älskar att åka till Thailand och din landslagskapten i fotboll är bosnisk.
 
Visst vore livet tråkigt utan invandrare!

ps. Idag ska jag träffa min psykiatriker och prata om eventuell fortsatt sjukskrivning, är lite nervös och orolig. Jag har fortfarande inte fått något besked från försäkringskassan varken för sjukskrivningen från i somras eller den senaste.. A insisterar på att allt kommer att gå bra och att allt kommer att ordna sig, jag önskar att jag kunde vara lika säker..

ps2. Stina, tack så mycket för ditt email, jag har inte riktigt haft ork att svara på det men du ska veta att jag uppskattar det och jag har inget emot goda råd :)

4 kommentarer:

 1. Oj, vilka fina sjalar! Du kan vara stolt över dig själv, att du har stickat dem. Sockarna blir också fina.
  Hoppas att ditt möte blir givande och meningsfullt!
  Kram!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Harunin är verkligen fin! Jag är lite avundsjuk. Jag är fortfarande lite för feg för att ge mig på sådana sjalar.

  SvaraRadera
 3. Garnet heter Kauni Wool 8/2 Effektgarn. Finns bland annat på garnkorgen.se

  SvaraRadera
 4. Superfina sjalar! Du gillar väl aldrig grönt va? ;) (jag är oxå en sucker för grönt i alla nyanser)
  Harunin ser verkligen gigantisk ut =) Jag har gått i tankarna att sticka en slät haruni med rätt grovt garn (grovt om man är van spetsgarner) & på så sätt få bautalöv längs kanten. Än så länge är det bara på planeringsstadiet & det lär inte komma längre heller än på nån månad - jag har nämligen lyckats packa ner alla stickor & garn i en flyttlåda!
  Hoppas ditt möte gick bra & att du mår bra =)
  Kramar

  SvaraRadera