onsdag 1 september 2010

Hemlis 7 - Jag kunde inte låta bli... :)

Även om ekonomin inte är den bästa så känner jag att detta är rätt byte för mig! Att lägga ner 150-200kr per månad på någon annan blir ju i detta fall som att lägga ner samma summa på sig själv eftersom man får paket tillbaka :)

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

- Jag stickar aldrig i akryl. Jag gjorde det i början men insåg snabbt att naturliga material är mycket skönare att pyssla med. Just nu har det varit mycket uller av olika slag. Är väldigt sugen på att prova på lite lyxigare fibrer som cashmere och liknande. Är inte lika förtjust i bomull men det händer att jag virkar något i bomullsgarn.

2. Vilka är dina favoritfärger?

- Jag gillar höstfärger :) Om du kan hitta färgen på ett höstlöv så är det en färg för mig. Men, är även öppen för nya färger. Jag har hållit mig till höst/jordfärgerna ett tag nu och ibland får jag för mig att prova något nytt :)

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

- Jag har aldrig gillat rosa, pastellfärger eller gult av någon anledning...

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

- Jag använder mycket metallstickor och plast. Har ett knit-pro set i plast men "vanliga" rund- och andra stickor i metall.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?


- Jag började sticka när jag var 12år och höll på i kanske 2år, sedan hade jag ett uppehåll på ett antal år fram tills för 5 år sedan. Jag är lite feg när det gäller stickningen och har en tendens att strunta i provlappar och sånt så jag skulle nog säga att jag är någon stans mitt emellan, men mer åt avancerad hållet liksom :)

6. Dricker du kaffe? Te?

- Jag dricker alldeles för mycket kaffe :) Men jag älskar det! Jag har både en kaffebryggare och en liten mocha-bryggare för espresso kaffe. Te dricker jag helst på kvällarna och kalla höst och vinterdagar. Det blir mest grönt eller rött te, tycker inte om för söta och fruktiga teer dock.

7. Är du allergisk mot något?

- Jag är glutenintolerant vilket innebär att jag inte kan äta vete, korn, råg, havre går dock bra. Om det finns eller kan finnas "spår av" gluten går det också bra för den mängden är så jätte liten så den påverkar inte mig.

8. Vilken slags musik tycker du om?

- Jag lyssnar inte på så mycket musik.. Jag har mina favoriter som går igång ibland, till exempel: Beatles, Tori Amos, Led Zepplin, Cat Stevens, Simon and Garfunkle.. osv. Jag gillar musik jag kan sjunga till för jag älskar att sjunga, därför blir det mest musik som jag redan kan :)

9. Favoritgodis?

- Utan tvekan CHOKLAD! Tycker inte om när det är konstiga saker i chokladen dock, nötter och nougat och liknande fyllningar går bra men inga frukter eller bär eller sånt. Jag blir iofs inte ledsen om jag får något nyttigt istället.. äter lite för mycket choklad som det är ;)

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

- Jag virkar lite då och då och spinner eget garn. Tycker mest om att spinna ull, har prova bomull lite men inte riktigt kommit igång med det. Jag spinner på spinnrock och slända, har dock bara en av varje till skillnad från andra spinnfantaster ;)

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

- Jag har nog egentligen ingen favorit. Jag kan sticka det mesta så länge färg och form inspirerar.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

-
Jag köper något lösnummer då och då men ingen speciell tidning.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

-
Jag har en hel drös med mönster som jag skrivit ut men som förmodligen aldrig kommer att bli av. Jag är väldigt impulsiv när det gäller önskelistan. Det står en massa saker där men helt plötsligt får jag för mig att göra något helt annat istället. Som sagt ovan: Är det inspirerande (och inte för svårt ;) ) stickar jag det oavsett vad det är.


14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?


- Jag har aldrig använt handledsvärmare..

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

- Jag har stickat några stycken som jag sedan givit bort. Det blir mest av restgarner och andra småsnuttar.

16. Stickar du sockor?

-
Jag har stickat några strumpor, dock aldrig några till mig själv.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

-
Storlek: 41/42. Längd: ca 23cm. Omkrets i fotvalvet: 24cm

18. När fyller du år?

-
Jag fyller år den 11:e september... Mycket roligt datum att fylla år på... 

19. Stickar du med pärlor?

-
Jag har provat på någon gång men det är inget jag fastnat för. Skulle inte ha någonting emot att prova igen dock.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

- Jag läser mycket fantasy och sci-fi. En av mina favorit författare är Neil Gaiman. Jag gillar de flesta böcker som handlar om en "alternativ verklighet" typ Harry Potter och Neil Gaimans böcker. Jag gillar böcker om magi, drakar och sånna saker :)

Jag ser verkligen fram emot att plocka ihop paket och få ta emot paket :)

Snart kommer bilder på mitt handtvättade, sorterade, tesade, hemmakardat, hemma spunna gotlandsgarn som jag fick lov att plya hemma hos the knitting seaman eftersom min spole är för liten för att rymma så mycket garn..

1 kommentar:

  1. Så mycket man fick veta om dina intressen/"smaker". Ska också bli spännande att få se ditt eget garn!
    Maria

    SvaraRadera