torsdag 26 augusti 2010

En skön spinnupplevelse!

Så här ser en slända ut när man envisas med att spinna alla 100g jacobsull i ett svep..
Det blev lite tungt på slutet :)

Jag var tvungen att spinna upp jacobsullen idag för jag behöver sländan till att plaja lite (mer om det senare).

Det var otroligt vad snabbt det gick att spinna idag. Det kändes verkligen som att poletten trillade ner och allt föll på plats. Jag kan inte säga vad jag gjorde annorlunda i mot sist jag spann på sländan, det bara funkade. Garnet rann ut mellan fingrarna och jag tappade inte sländan en enda gång! Trots tyngden i slutet *stolt*

Eftersom jag kommer att plaja detta garn så förvarar jag det som ett nystan. Jag har precis lärt mig hur man gör ett nystan som man kan "ta" inifrån.Jag vet inte riktigt vad det ska bli av detta garnet, jag har 100g till att spinna upp. Kanske det blir en mysig mössa eller nåt annat trevligt. Är rädd att jacobsullen är lite väl stickig för att ha mot huden men det kanske blir mindre stickigt när jag tvättat och misshandlat den lite ;)

En fråga:
När ni andra spinnerskor "misshandlar" garnet. Hur gör ni då? Jag tvättar garnet i omväxlande kallt och varmt vatten och försöker att tova till det lite.. gör jag rätt då?

Jag kan för övrigt meddela att jag mår mycket bättre nu :) Jag är fortfarande inte direkt stabil i humöret, minsta lilla motgång får mig fortfarande att bryta ihop, men över lag så mår jag bättre. Jag har ändrat lite på medicinen och börjat gå hos en sjukgymnast som ska hjälpa mig att bland annat öka min kroppskännedom. (läs mer om basal kroppskännedom här)

Jag önskar er alla en underbar dag! Själv får jag besök av The Knitting Seaman i kväll :)

3 kommentarer:

 1. Så härligt med egenspunnet garn! och att kunna nysta så att man kan ta garnet inifrån är ju toppen. Lycka till med stickning så småningom.
  Maria

  SvaraRadera
 2. Åh, jag känner igen mig! PLÖTSLIGT blev det liksom rätt! Garnet bara fanns där, mellan fingrarna.
  Ditt ser underbart jämnt och fint ut, hoppas du är rejält stolt, det skulle jag varit!

  SvaraRadera
 3. Vad fint garnet ser ut. Riktigt mysigt, ulligt.

  Förr tvättade jag och dängde runt garnet när det var blött. Nu använder jag en niddy-noddy (härvträ) och låter bara garnet sitta på den ett par dagar, så blir det jättebra. Man slipper den lätta "filtingen" som uppstår av allt dängande och tvättande ;-)

  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera