lördag 14 augusti 2010

Tvåändsstickning

Jag letade lite på nätet och hittade en instruktion om hur man lägger upp till tvåändsstickning.
Så jag la upp lite maskor till tvåändsstickning :)

Först gick det inte så bra.. Jag fattade inte att man var tvungen att hålla koll så att garnet inte tvinnade sig och sådär. Tillslut kom jag på det och då gick det bättre! :)
Ena sidan:
Andra sidan:
Som ni ser längst ner så har jag lyckats sticka ihop de två lagren men när jag fick koll på tekniken gick det som sagt mycket bättre! Nästa steg är att försöka sig på nåt snyggt mönster men det får nog vänta ett tag :)

MiA var här idag och hämtade spinnrocken och lämnade ca 200g Jacobsull som var lite för grov för hennes smak. Och det tackar jag ju inte nej till, jag som har köpstop :) Jag fick även en liten bok Free - Range Knitter skriven av Stephanie Pearl-Mcphee. Jag har bara läst första kapitlet och introduktionen men den verkar riktigt skoj!
Tack MiA!

Nu är all ull tvättad, och med all ull menar jag den lilla mängd jag hade med mig.. det finns ca 3kg kvar.. Nu är det bara att börja karda! Jag lär ha att göra ett tag ;)

Hoppas ni haft/har en härlig lördag!

6 kommentarer:

 1. TACK själv :))
  Teenisarna tittade lite konstigt på koolaiden när jag berättade vad det egentligen är, och vad alla garn-tokiga använder det till. Och de tycker jag ser såååå mysig ut när jag sitter vid spinnrocken. Det är lite klurigt än, och jag spänner mej en hel del märker jag - får lite ont i ryggen, men jag antar att det går över när jag får mer koll på vad jag gör och slappnar av mer :))

  ses!
  MiA

  SvaraRadera
 2. Oj, det där såg avancerat ut. Ska bli spännande att se vad du kan hitta på för snyggt att göra i den tekniken. :-)

  Till mitt dilemma ;-) : priset spelar in lite också, även om jag inte skrev det i inlägget. Tunikan jag hittade på blocket, som ev har rätt stl, kostade bara 500:-. Fast samtidigt var det så mycket billigare än nypris att jag nästan blir misstänksam. Hm...

  SvaraRadera
 3. Tvåändsstickning är jättekul när man kommer på hur man gör.. ;)

  SvaraRadera
 4. Så duktig du är som har lyckats börja med tvåändsstickning!Jag har köpt ett häfte med instruktioner, men jag måste ha god tid och få sitta ostörd när jag ska ta tag i det, så det får vänta ett tag.Lycka till med fortsättningen!
  (Jag kanske frågar dig om jag kör fast när jag har börjat....)
  Maria

  SvaraRadera
 5. Häftigt med tvåändsstickning. Jag skulle också vilja lära mig det.

  SvaraRadera
 6. Hur många härvor Lucca Fino behöver du för en tröja? *sugen*

  SvaraRadera