onsdag 11 augusti 2010

Sara på bra humör :)

Nu är jag hemma igen efter Linköpingsbesöket. Med hemma menar jag inte bunkern utan As lägenhet..

Jag har känt mig så positiv i två dagar nu så jag blir nästan rädd.. Kvällen innan jag åkte från mina kära vänner i Linköping var jag jätte negativ. Allt kändes hopplöst och jag kände mig trött på allt vad terapi heter men både idag och igår har allt känts mycket lättare. Jag undrar vad det beror på..

Bild från http://www.laragreene.com/news/health-benefits-from-practicing-yoga
I dag har jag i alla fall gjort den liten nystart. Efter att jag och A vaknade låg vi och drog oss lite sedan bestämde jag mig för att yoga lite. Tanken är att jag ska försöka göra lite yoga varje morgon. Ingen avancerat, bara nån liten solhälsning eller om jag inte alls är på humör så räcker det med att jag lägger mig raklång på golvet och koncentrerar mig på min andning.

Sist jag blev sjukskriven gjorde jag ett schema som jag skulle följa varje dag så att jag inte bara satt hemma och gjorde ingenting. Det fungerade i ca tre dagar.. Men, jag fick in en av rutinerna på det schemat: Frukost!
Dagens viktigaste mål enligt somliga. Denna gången ska jag försöka yoga lite varje dag. Gå utanför lägenheten minst en gång om dagen står också på det nya schemat! Jag funderar på att bestämma att jag inte får spinna eller sticka innan jag tagit minst en promenad (funderar på att skaffa promenad stavar) :)

Om en vecka ska jag träffa min psykiatriker igen och prata om medicineringen. Det har ju inte fungerat speciellt bra så jag vill ha ny medicin! Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre denna gången, det gjorde jag i och för sig förra gången också, och gången innan det, och gången innan det...
Men nu ska jag vara positiv och försöka hålla i det glada humöret jag har just nu! I ren nystartsanda ska jag även försöka dra ner på sötsaker, chips och annat snacks samt försöka äta ordentligt, varje dag! Tror jag ska be Veronica om några recept, hon lagar alltid så god mat :)

Jag kommer tyvärr även att försöka skära ner lite på handarbetet, det är inte bra för mig att sitta hela dagen och sticka eller spinna. Jag glömmer lätt bort att äta och jag blir väldigt låst vid det jag gör och märker inte vad som pågår runt omkring mig. Jag ska inte sluta helt! :) Bara lite :) Har dessutom infört köpstop.. Jag har ju faktiskt 4kg ull som väntar på att bli tvättat och spunnet, så jag ska nog klara mig ett tag!

Positiv förstärkning
Ett tag skrev jag dagbok och då skulle jag skriva minst en positiv sak om mig själv varje dag. Jag kanske borde börja med det igen:

- I dag har jag yogat
- Jag och A städade ur källarförrådet
- Jag har ätit både frukost och lunch
- Jag är positiv och glad, och lite nästan nykär :D

Vad har du gjort för bra grejer idag?
Om du vill, lämna en kommentar och skriv något positivt om dig själv!

Så där, då vet ni vad som händer i mitt liv just nu och ett tag framöver..
 

5 kommentarer:

 1. Grattis till din braiga dag! Såna behöver man ha. Håller tummarna för att morgondagen blir lika bra.

  Mina bra saker idag:
  - Har varit på bra humör hela dagen.
  - Har haft tålamod med barnen. (Inte för att det egentligen har behövts, de har varit hur goa som helst, men de sista dagarna har jag tappat tålamodet ändå.)
  - Har inte ställt en massa orimliga krav på mig själv.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hojta till om du vill ha en promenadkompis, jag behöver också röra på mig! Vi kan mötas på halva vägen och ta det därifrån. Om du vill.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att du gör det jättebra som sätter upp dessa små mål för dig själv! Hoppas att du ska få hjälp med medicineringen, det är så viktigt att den biten funkar!

  Något positivt för mig idag? Jo, jag har äntligen städat i växthuset. Och så fyller min man år idag, så vi har ätit tårta och firat lite enkelt.

  Önskar dig många små ljusglimtar längs vägen framöver, dag för dag!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Åh, tack så mkt! Min semester har varit jätteskön, fylld av mkt virkning och annat pyssel- och garnrelaterat. Angående ditt paket var det så fint att det förtjänar en egen bloggpost! Jag skickar en kommentar när jag har skrivit den!

  Kramkram! :)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Mina teenisar sticker iväg några dar till sin pappa på lördag. Kanske kunde vi ses nåt - söndag kanske? Och sjömannen? Botaniska om vädret tillåter.. eller nåt :))
  NÅt positivt om mej... hm... att jag faktiskt pallrar mej iväg till jobbet varje morgon trots att det är ap-tråkigt och jag bara vill vara hemma och spinna. Men nu har jag bara knappt 7 arbetsdagar kvar, sen kan jag göra massa kul istället :))

  Tjings!

  SvaraRadera