lördag 21 augusti 2010

Lagerrensning gör själen gott!

Rensning i mitt lager alltså :)

Före:
Det är ingen höjdarbild direkt. Tagen med min mobil, med blixt i halvdunkelt ljus..

I den här Ikea-påsen gömde sig detta:
Ett gäng med rundstickor, tre stycken nr 6 80cm... Jag hittade faktiskt en nr4 40cm som jag inte visste att jag hade. Jag hade egentligen tänkt skaffa mig en men det behöver jag ju inte nu ;)

Jag hittade även detta:
 Ett gäng med olika akryl- och andra syntetgarner. Det vita och det bruna längst ned i bild heter Dover. Jag tror jag hade planer på en halsduk... Det röda högst upp stickade jag en halsduk av om jag inte minns fel, en halsduk som jag aldrig använde..

Jag hittade även lite bomullsrester:
Lite suddigt men det får ni tåla. Nu ska vi se: Det gula är Drops Safran. Det skulle bli ett linne, repades sedan upp och skulle bli ett annat linne som sedan repades upp och resterna ser ni här :) Det roströda är Drops Paris som blev en omlottkofta som jag gav bort. Koftan skulle egentligen ha en jätte stor krage men den skippade jag därav allt restgarn. Resten är lite småsnuttar av olika småprojekt.

Highlander, ett av mina första lite större projekt efter the stickrevival som jag hade för ca 5år sedan. Det röda/orangea/bruna syns inte så bra på denna bild men det blev i alla fall en poncho...som jag använt en gång och som hänger i källaren... *skäms* Det blir ofta så av mina stickade projekt. Antingen ger jag bort dem eller så hamnar de i en garderob eller i källaren och glöms bort. I alla fall: det gröna highlandergarnet skulle bli en likadan poncho till syrran men det bidde en väska som hennes pojkvän satte på huvudet och sa: "Är inte det här en mössa"... Så kan det gå :)

Nästa bild: Silke-Tweed också Drops (mycket drops blev det i början). Det garnet köpte jag i Borås för att det var rea på det och jag tänkte att jag säääkert skulle hitta ett perfeeekt projekt till detta garn.. Men icke, jag letar fortfarande! (de gånger jag kommer ihåg att jag ens har garnet :) ) Bland det gula ligger lite melerad svart/vit/grå alpaca (??) tror jag det är.. Det blev ett par halvvantar som var toksköna men som jag glömde på bussen i Oslo för ett par år sedan :(
Detta vet jag i alla fall är alpaca för det står det på nystanen :) Längst upp i vänstra hörnet ser ni ett par halvfärdiga tofflor som jag virkade av resterna från min sommar-poncho. Vi får se om de någonsin blir klara.

Så, sist men inte minst så hittade jag en hel hög med olika stick- och virkbeskrivningar. Saker som jag förmodligen tänkt att jag skulle göra men som glömts bort och hamnat i olika små påsar och lådor. Jag ska gå igenom dem, någon dag.. och se vad jag kan förverkliga och inte.

För någon som mig, med mycket knaper ekonomi är det riktigt kul att gå igenom sin garn-stash då och då. Bara för att se hur garnrik man egentligen är! Jag bestämde mig ju för ett tag sedan att sätta köpstopp på allt som inte är livsviktigt så denna lilla stash kanske har stickats upp till jul ;)

Till sist vill jag passa på att fråga om någon skulle vilja överta mina nålfiltningsgrejer?
Jag började gå en kurs med Veronica som driver bloggen ulliga gulliga saker. Jag kom dock fram till att jag har nog med stickning, virkning, spinning... spånad alltså ;) och allt annat så en ny teknik har jag inte riktigt tid eller plats för.

Detta är vad jag har:
2st paket med vit respektive grön lammull, från början 40g var. Till höger är det en påse med brun ull, kommer ej ihåg hur mycket eller vilken sort. Fyra stycken nålfiltningsnålar i olika "storlek" samt ett underlag att nålfilta på, mot eller hur man nu vill. Allt detta köpte jag till ett hutlöst pris på en hobbyaffär i Varberg men jag säljer det gärna för ca 100kr + porto. Priset kanske kan diskuteras :)

Jag avrundar med en bild på min mysiga, knäppa katt som tyckte att en tom ikeapåse var vääldigt spännande. Tyvärr vände hon bort huvudet preciiis när jag skulle ta bilen men ni får kanske en liten uppfattning om hur gullig hon såg ut när hon kikade upp över kanten :)
 God natt gott folk! Jag önskar er djup sömn och härliga drömmar!

4 kommentarer:

 1. Det är märkligt att katter tycker att det är så roligt att hoppa ner i tomma påsar/kartonger/osv. :-) Härligt att upptäcka så mycket garner i sina gömmor. Jag gjorde en liknande rensning för ett tag sedan och blev riktigt glatt överraskad över allt trevligt jag hittade! :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är skönt att rensa ut ibland! Det händer ju också att man hittar fantastiska saker (= garner!) som man helt sonika glömt bort...

  SvaraRadera
 3. Oj, så rik du är på stickor och garn! Det är bra att göra en "inventering" då och då - då upptäcker man hur mycket man har på lager. Och kanske får man några nostalgitrippar också.
  Maria

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken rensning!
  Kanske dax för mej oxå, jag har nämligen för mej att det fattas några rundstickor bland de som ligger huller om buller framme. & det är alltid lika kul att hitta bortglömt garn, man får nästan en nytändning på alla idéer man hade =)

  Traveling Woman för mej va nästan tight att avmaska oxå. Det står ju i mönstret att det är en one-skein-shawl, men att det skulle va några dm kvar av garnet efter ganska hård avmaskning, ja det trodde jag inte. Därför blev min kant inte så elastiskt som de brukar bli, men nu vet jag iaf =) En extra härva när det gäller TW =)

  SvaraRadera