torsdag 19 augusti 2010

Kardat för hela slanten!

I dag har jag varit hos the knitting seaman och lånat hennes kardmaskin :) Mycket enklare och snabbare än att karda för hand... men det förstår ni nog själva ;)
Jag tog tyvärr inga bilder men jag lovar att jag ska ta bilder på kardfloren innan jag spinner dem. Ullen jag kardade var Gotland lammull som ska bli en kofta. Jag har ca 2kg lammull och 2kg tackull som jag ska tvätta och karda för att sedan spinna och förhoppningsvis göra någonting vettigt av det hela!

Jag har verkligen börjat inse hur viktigt förarbetet är när man kardar, oavsett om man kardar för hand eller på kardmaskin. Ju noggrannare man är när man sorterar och tesar ullen ju finare blir kardfloren. 

Jag har flyttat in hos A nu och vi har kommit i ordning. Det känns otroligt bra att aldrig någonsin behöva åka tillbaka till bunkern!! Och så känns det förstås oooootrooolilgt bra att bo i hop med A igen! :) That goes without saying!

I dag har jag inte så mycket mer att säga... Förhoppningsvis blir det mer bilder imorgon för då ska jag sticka lite på min top-down-tröja/kofta.

Hoppas ni alla haft en bra dag!
Kram

2 kommentarer:

 1. Härligt att höra om ditt arbete med ullen. Och jättehärligt att det känns gott att vara hos din hjärtevän!
  Var rädda om varandra!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har sett din bild bland mina följare men klickar jag där hittar jag inte din blogg, så nu är jag glad att ha hittat hit!
  Du finns nu i min blogglista, så att jag kan följa ullens utveckling!

  SvaraRadera