måndag 19 juli 2010

Tillbaka efter Linköpingsbesök

Under veckan som gått har jag varit hos Ulliga gulliga saker på besök, i Linköping. Vi har stickat, virkat, pratat, färgat garn och haft det riktigt trevligt!

Garnet är färgat med karamellfärg och jag följde lite olika instruktioner. Garnet på bilden är mitt eget handspunna , tvåtrådiga corridalegarn. Jag lade först allt garn i blöt i ättiksprit och vatten (ca 1 del ättiksprit till 2 delar vatten)

Sedan stoppade jag ner garnet i en glasburk, hällde i lite av ättikblandningen, fyllde upp med ljummet vatten och droppade i färgen. Jag använde mig här av tre olika färger, blå, grön och gul. För att få färgskiftningar lät jag bli att blanda runt färgerna. Jag lät glasburken stå ute i solen under eftermiddagen och tog in den ca ett dygn senare. Jag sköljde sedan i ljummet vatten och hängde upp det på tork.
Jag gjorde även en annan variant. Jag lade ett tvåtrådigt ullgarn från Odensvi - Garis och Lamm ( se länken för priser på garn och kardflor) på en stor plastpåse. Jag blandade olika färger i små glas med vatten och "målade" ränder på garnet genom att hälla på en färg i taget. Detta garn körde jag sedan i micron i ca 5min på full effekt, lät det vila ett par minuter, körde det 5min till, lät det vila och körde en sista gång i ca 3min. Efter det lät jag det svalna, sköljde det i ljummet vatten och hängde upp det på tork.

Jag har tyvärr inga bilder på detta, men kika in hos Ulliga gulliga saker, hon har bilder från garnfärgningen :)

Kram på er alla!

ps. Jag har funderat ett bra tag på att byta namn. Jag skulle nämligen vilja börja sälja mina handspunna garner och då behöver jag ett bättre namn än "bunkern" :) Plus att titeln inte stämmer speciellt mycket då jag mest är hos A i Göteborg nu för tiden. Bunkern gör mig smått deprimerad.. 

Ett namn jag funderat på är: Spindeln i Garnet
Vad tror ni om det? Skulle det funka tror ni som garnmärke?

ps2. Jag måste bara visa er denna mysiga bild på min katt med nosen ner stucken i etiketten från min nyinköpta fabel-garn. Tror ni hon tycker att det luktar gott? :D

4 kommentarer:

 1. En sak till :) Om ni vill ebställa från Odensvi, kontakta dem via telefon eller email längst ner på sajten.

  SvaraRadera
 2. Jag tittade på det randiga garnet - jätteläckert!!

  SvaraRadera
 3. Jag såg bilderna hos Veronica. Fantastiskt snyggt garn du gjorde och gav henne!
  Jag har bara färgat med Kool Aid förut, men man kanske skulle testa med karamellfärg någongång.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Namnfrågan - kanske ska du tänka på att det finns folk som har spindelfobi - kanske påverkar det negativt? Sländan kanske...

  SvaraRadera