fredag 8 oktober 2010

Det där med knappar är rätt knäppt..

Här om dagen surfade jag runt på Ravelry och hittade Buttony Sweater och är jätte sugen på att sticka en sån, till syrran kanske eller rent av till mig själv ?! :)

Jag har dock inga knappar, har aldrig haft några. Syrran fick ärva mammas nedärvda knappsamling och jag blev utan. Ibland när jag gått omkring på loppisar eller secondhand affärer så har jag sett lite knappar men när jag väl är ute och letar efter dem så hittar jag aldrig några som lockar..

Till tröjan skulle jag behöva lite färgglada knappar, just den här varianten av Buttony Sweater har Leftoversushi gjort och jag har frågat henne om jag fick härma henne med ränderna och knapparna. Jag gillar verkligen att det bara är ränder på ena ärmen. Så jag skulle vilja göra något liknande.

Var hittar ni era knappar? Har ni något bra, billigt knapptips? Min budget har ju inte direkt blivit bättre eftersom jag fortfarande inte fått något besked från försäkringskassan... så tröjan får nog vänta ett tag. Men det kan ju vara bra att veta vart jag ska leta när jag väl börjar sen :)

I helgen blir det familjemiddag i skåneland för mor fyller snart 60år! Hon ska få Saroyan-sjalen som jag stickade för ett tag sedan.

Nu ska jag gå och handla så att As son har något att äta medan vi är borta.
Hoppas ni alla får en underbar och inspirerande helg!

ps. Jag stickade en till basker i samma garn men den blev alldeles för stor, fick för mig att jag skulle prova lite större stickor men det skulle jag nog inte gjort.. :) Någon som har dreads eller väldigt stort huvud som behöver en stor mössa? ;)

2 kommentarer:

  1. Röda korset på Första Långgatan har en del knappar billigt. Mycket skräp men en del fynd också. Åk dit och kolla!

    SvaraRadera
  2. Det var en läcker tröja - kul med knapparna! Om du talar om vilka färger du vill ha på knapparna, kanske jag har några som kan passa? (Jag har en del gula, gröna, blå, röda, orange och rosa i min samling.) Hör gärna av dig.
    Kram, maria

    SvaraRadera