söndag 17 oktober 2010

Ibland är man väldigt produktiv!

Efter att ha tagit en promenad till köpcentret för att, äntligen, posta alla arbetsgivarintyg till försäkringskassan lade jag mig på soffan för att slappa lite. I öronen hade jag bok nr 7 i The Wheel of time serien. Jag låg ett tag och tittade på molnen och bara njöt av att ta det lugnt.

Efter ett tag blev jag rastlös. Jag plockade upp virknålen, nr 8, som jag använt kvällen innan till tofflorna och snurrade lite på den, kände på den. Mina ögon förlorade sig i att följa glittret när det snurrade runt, runt. Lite hypnotiskt nästan :)

I fåtöljen bredvid soffan låg lite av det limegröna(?) highlander garnet som jag använde för att virka runt kanten på tofflorna. Jag tog upp nystanet och gjorde en ögla. Kanske jag kan virka en liten blomma att sätta på tofflorna, tänkte jag och lade upp fyra luftmaskor. Runt dem virkade jag stolpgrupper om 3st med en luftmaska emellan. Jag vände på arbetet och virkade fastmaskor runt stolparna och insåg att detta nog inte blir någon blomma.. Jag fortsatte virka runt lite och ökade emellan åt, kanske det kunde bli en tovad skål?

Skålen blev större, jag ökade lite då och då. Hmm, undrar om den passar på huvudet, tänkte jag och satte den på huvudet. Lite liten, haha, tänkte jag och fortsatte virka. Jag kanske ska virka en mössa, tänkte jag och ökade lite till. Jag provade lite då och då för att se hur den satt på huvudet och när den passade bra virkade jag en liten volang kant genom att öka först var 4:e maska sedan varannan maska och avslutade med en runda med ökningar i var 4;e igen.

Detta blev resultatet:
Jag vet, ingen höjdarbild med det är allt jag har att erbjuda. Jag är faktiskt rätt nöjd :) *stolt* Dessutom insåg jag att jag faktiskt passar i sådana hattar/mössor.. Den blev lite konstig längst upp eftersom det inte var meningen att det skulle bli en hatt/mössa från början, men det kan jag leva med :D

Hoppas ni andra också haft en produktiv helg!

Ps. Jag har nu läst ute både första och andra boken i Friday night knitting club - serien (kan man kalla det en serie om det bara är två böcker..?) De var jätte bra men nu är de ju slut... Jag behöver något nytt att läsa, något inspirerande helst och bra :)
Tips mottages gärna!

3 kommentarer:

 1. Kul att du är med i min utlottning

  SvaraRadera
 2. Så kul att din inspiration blev en hatt. Jättefrän!
  Boktips: Några böcker, skrivna av Debbie Macomber. (Förlag: Harlequin)Den första heter "Butiken på blossom street" och handlar om en kvinna i Canada som öppnar garnbutik med stickcafé, samt några människor i hennes närhet. Livsöden "stickas ihop" på ett underbart sätt. Fler böcker i serien: "Tillbaka på Blossom street", "Drömmar på Blossom street", "Sommar på Blossom street".
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Låter som en härlig dag! Och som det kan bli... motsatsen till sagan där kavajen (?) blev en tumme. Här blev tummen en hatt :-)

  Vilken kul virknål!

  SvaraRadera