onsdag 13 oktober 2010

Ibland gör man misstag som blir bra

Detta är Bronte's Mits. De ska egentligen vara rätt korta men jag gjorde ett litet misstag..


När jag hade stickat färdigt själva skaftet (de stickas från handen och ner, sedan plockar man upp maskor runt fingrar och tumme för att sticka spetsmönstret) och började på spetsmönstret stod det så här:
  Round 1: [k1, yo, k2, slk2po, k2, yo, k2] 4 times. Round 2 (and each even round): k. Round 3: [k2, yo, k1, slk2po, k1, yo, k3] 4 times.

Jag tolkade det som att jag skulle sticka varje jämnt varv rät. Alltså 1 varv som "round 1" + 1 varv räta och sedan göra det fyra gånger. Efter ett tag kändes det som vantarna blev väldigt långa men jag tänkte att jag gör färdigt spetsmönstret så får jag kolla sedan. Jag hade ju ändå kommit mer än halvvägs vid det laget.

Min syster gillar långa vantar så dessa passade jätte bra till henne. Det var dock meningen att att jag skulle stickat "round 1" fyra gånger och sedan ett varv räta, "round 2" fyra gånger + ett varv räta. Men som sagt blev det bra ändå. De blev lite långa över fingrarna men syrran gillade det :)

När min mor såg syrrans vantar (hon gillade för övrigt inte sjalen hon skulle få, fel färg och ullallergi, så den fick ett hem hos morbrors fru istället) så ville hon ha ett par likadana, fast i en annan färg :). Så vi åkte till garnaffären och köpte två nystan Drops Safran, 100 % bomull och två nystan Drops Kid-Silk, 75 % kid mohair + 25 % silke. Mamma är allergisk mot ull så det blev bomull. Den tunna tråden Kid-Silk gör dock att vantarna känns mjuka och härliga ändå, lite luddiga :)I min postlåda hittade jag ett litet paket med knappar :) Paketet är från snälla Maria som tyckte synd om min icke-existerande knapp-samling och skänkte några till mitt tröj-projekt (buttony sweater). Det projektet kommer att ta lite tid för jag har bestämt mig för att själv spinna garnet till den.. ! Jag har beställt lite corridale och färgad merinoull från World of Wool. Det ska bli jätte spännande att se om man kan ro iland det projektet, kanske lagom till sommaren ? ;)

Tack igen snälla Maria!
Nu åter till mammas vantar :)

2 kommentarer:

 1. Så härliga vantarna/muddarna blev! Ibland gör det absolut ingenting att man gör lite fel.
  Roligt att du blev glad för knapparna. Lycka till med dina projekt!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 2. Vad härliga de ser ut! :-) Jag har två par handledsvärmare, men har kommit på att de är rätt värdelösa för mig, för det är ju Fingrarna jag fryser mest om! :-D
  Kram!

  SvaraRadera