söndag 24 oktober 2010

Tack för en härlig lördagskväll/natt!

I går var jag hemma hos the knitting seaman och hade en riktigt trevligt kväll! Vi åt hemmabakad, glutenfri, chokladkaka med kaffeglasyr och drack kaffedrinkar med cointreau , kaffe, socker och maaaassa grädde :) Mums!(se bild)

Vi satt i hennes soffa och pratade och stickade och pratade lite till. Tack Elin!

I övrigt på handarbetsfronten har jag varit väldigt inspirerad på sista tiden. Just nu har jag dock hamnat i en liten svacka. Jag började på en till basker, likadan som den förra t.o.m samma färg, och den blev klar idag. Är det kanske någon som är intresserad av att köpa den? Det känns ju lite onödigt att ha två likadana liksom :)

Om jag säger 50kr +frakt. Är det någon som är intresserad så skriv en kommentar eller skicka ett email till: lindahl.sara[at]gmail.com
Kan även skicka fler bilder om ni vill titta lite närmare på den :)


Jag har försökt virka en basker av mitt turkosa/petrolblåa merinogarn som jag spann för ett tag sedan. Men jag hittade inget bra mönster, inte som passade mitt garn i alla fall. Däremot hittade jag detta gulliga mönster på Creativeyarnsblogg


Visst är den söt? Jag skulle jätte gärna virka den men jag förstår inte mönstret.. Hon använder sig av någonting som kallas "Puff stitch" och som ser ut så här:

"Puff stitch (Ps): (Yo, insert hook in st, draw up long lp) 3times, yo and draw through all loops on hook, ch1.
2Pstog.: (Yo, insert hook in st, draw up long lp) 3times, yo and draw through 6 loop, (Yo, insert hook in st, draw up long lp) 3times, yo and draw through all loops on hook, ch1."

Problemet är att jag inte förstår vad "draw up long lp" betyder. (se understruket). Jag gissar att  man ska dra ut och göra en maska längre än vanligt eller nåt.. Någon som kan förklara?

Mitt huvud är annars fyllt med tankar på saker jag kan sticka/ virka för att ta med mig till "Jul-öppet" i november. Jag vill ju visa upp mig från min bästa sida! :)

Hoppas ni alla haft en underbar helg!


3 kommentarer:

  1. Vad mysigt det låter. Jag vill också ha en handarbetskompis att sticka med. Någon som delar intresset...

    SvaraRadera
  2. Jag tror att det är som när man stickar en "nupp", om man ska kunna virka igenom måste man ha lite längre maska så man drar ut någon extra cm och sedan avslutar man med att virka igenom allihop. Fina mössor, kul projekt!

    SvaraRadera
  3. Mycket söt basker! Hoppas du listar ut hur man gör den! :-)

    SvaraRadera