torsdag 22 juli 2010

Loppisfynd!!

Kära, älskade A tyckte bestämt att jag skulle utanför dörren idag och vi tog älvsnabben över till lillabommen. Där letade vi oss fram till Holmens marknad och där hittade jag denna.
Den är rätt liten, dammig och spolen och vingen sitter ihop (kan någon förklara varför??) och har dessutom den där lilla runda plattan till vänster som jag inte vet vad jag ska ha till, förutom att ställa kaffekoppen på när jag spinner :). Men, det är en spinnrock, och så fort jag ätit ska jag göra mitt första försök att spinna på min allra första spinnrock! :D


 En timme senare...
Garnet är både ojämnt spunnet, ojämnt fördelat på spolen och jag har ingen aning om det är för mycket, för lite eller alldeles lagom mycket tvist i fibrerna.. Men jag struntar fullständigt i det! För jag har en alldeles egen fungerande spinnrock!!

Det tog ett tag innan jag förstod att den var så kallad "dubble drive" alltså ett drivband på spolen och ett på vingen, jag kunde liksom inte förstå varför det nyspunna garnet inte bara magiskt rullades upp på spolen ;)

Lite synd bara att jag bara har merinoullen att öva med, skulle vela haft något mindre "fint" så här i början, men men, man tager vad man haver! Kanske jag ska ge mig i kast med den färgade ullen..

6 kommentarer:

 1. Men gu va coolt, det är ju toppenbra ju. Ska bli kul att se och höra om resultatet. KRAM!

  SvaraRadera
 2. Så kul med en spinnrock.. Vill också ha. Kanske skulle jag plocka fram min ull och göra ett försök att spinna för hand.. Har inte riktigt vågat.

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt fynd! Grattis och vilken känsla du har!

  SvaraRadera
 4. Tack för gratulationen! Det är faktiskt min pappas födelsedag också, den 11e september! Men vi fick gärna "låna" hans dag! Ha det bra

  SvaraRadera
 5. Testa att försöka lossa på drivhjulet (träbiten längst ut) genom att skruva loss det medsols, d.v.s. tvärt om mot hur man brukar skruva loss något.

  SvaraRadera
 6. Fint att det ordnade sig! Och tack detsamma! Hoppas vi ses snart igen! :)

  SvaraRadera