torsdag 29 juli 2010

Nytt projekt =Top-down-sweater

I går blev jag bjuden hem till the knitting seaman på fika och lite handarbetspyssel :) Det är första gången jag har träffat någon av mina bloggarkollegor "in real life" så att säga och det var grymt kul! (ej räknat dem jag kände innan jag började blogga) Vi kom bra överens på en gång och det visade sig att vi har en hel del gemensamt.


Vi gick igenom mönstret till top-down-tröjan som jag hittade här om dagen och vi kom igång rätt bra. Hon påbörjade en bebiströja och jag bestämde mig för att prova på att göra en till mig själv i mitt underbara Lucca Fino garn. Jag har nu kommit en bit på väg och improviserat lite när det gäller halsringningen så vi får se vad det blir. Jag hoppas bara att jag mätt och räknat rätt överallt :)När jag skulle gå hem fick jag med mig detta
Fyra små påsar med olika fibrer :) En sådan snäll människa som hon är skickade hon med mig 
50g ljusgrå och 50g mörkgrå gotland, 50g värmlandsull och lite silke att prova på. 
Tack snälla du!

 
 

Jag har även upptäckt att det inte bara är jag som gillar Lucca Fino garnet. Så här låg katten när jag kom hem igår, och gosade med mitt garn. Så söt hon är  :)De sa att det skulle bli värsta regnvädret idag men än så länge har det bara kommit någon enstaka småskur, hoppas det håller i sig! Nu ska jag karda lite ull :)

Kram på er alla!


3 kommentarer:

 1. Kul med nya kontakter i "verkliga livet".Katten verkar ha fattat detta med garn!Lycka till med din tröja - jag håller tummarna!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Vad roligt det låter :)
  Och vad jag känner igen det där med att katterna också uppskattar ens garn. Man får ju var försiktig så de inte får tag i det, både för garnets och kattens skull :-P

  SvaraRadera
 3. Tack för i går Sara, det var grymt kul att träffa dig! Hoppas du får kardat ullen, annars är det bara att slå en signal. Jag har kardmaskiner så det räcker för dig också :)

  SvaraRadera