torsdag 28 juli 2011

Spinnrocken är trasig..

För ca ett år sedan köpte jag min kära spinnrock på en loppis i Göteborg för 250kr. Nu börjar den sjunga på sista versen.
Igår när jag satt och spann så hoppade spolen ur hela tiden. Om ni ser i höger nedkant på hålet så är det en liten grop där. Den pinnen (vad det heter på svenska vet jag inte, en av jungruna (eng. maidens)) som håller fast hela kittet liksom med spole och "flyern" är lös och det går inte att få fast den hur mycket man än trycker i spärren som ska hålla den på plats. Det gör att hela alltet hamnar snett och då gräver den lilla piggen i andra sida sig in i kanten på hålet. Ni märker att jag är mycket insatt i det här med spinn-termer va? ;)

Any way, det går säkert att göra någonting åt men jag är ärligt talat trött på den här rocken. Är himla sugen på en lite modernare typ. Gillar verkligen utseendet på Majacrafts rockar ich gillar i allmänhet de upprätta typerna. Mest för att de tar mindre plats :)

Jag har faktiskt surfat runt lite och letat efter beskrivning på hur man skulle bygga en egen rock. Det skulle vara väldigt spännande. Jag har lite tankar i huvudet som inefattar ett cykelhjul, lite plaströr och lite trätrissor. Men, det får vi se vad det blir av det. Saken är ju den att det är lite dåligt med pengar. Speciellt nu när jag varit sjukskriven i en vecka. Så att bygga en av lite skrot som man kan få gratis skulle ju inte vara fel.

Någon som har ett gamalt cykelhjul liggandes? ;)

Kram - Från mitt alldeles egna garnrum :D

2 kommentarer:

  1. Om du trots allt skulle vilja rädda rocken tills det att du har pengar till en Majacraft, kan du byta ut skinnlappen som sitter där nu mot en ny, med ett stansat hål i. Borde fungera fint. Kostar max en hundring.

    SvaraRadera
  2. http://www.blocket.se/lund/Spinnrock_35115594.htm?ca=15&w=3

    SvaraRadera