fredag 4 juni 2010

Blev inspirerad av Amigurumi

Kikade på En kreativ liten blogg..

..och blev inspirerad av hennes amigurumi! De är ju så söta :)

Dock har jag inte virkat utan nålfiltat. Jag går ju en nålfiltningskurs hos Veronica på Ulliga gulliga saker. Så jag tog fram dynan och nålarna och började pyssla. I stället för att göra ett till hjärta gjorde jag den här lille filuren.

När jag var och handlade mina nålfiltnings grejer på panduro hade de inte så många färger att välja mellan. Jag har bara brun, vit och grön ull. Men jag är rätt nöjd ändå :) Jag har döpt honom till Herman och givit honom till min syster.
För att få till blomman fick jag experimentera lite. Jag tog lite vit ull och lade den på min dyna, vek den dubbel och nåladefast. Sedan vände jag på den, den fastnade lite i underlaget men det gjorde inget. När jag vänt på ullen nålade jag på andra sidan och fortsatte så tills jag hade en filtad remsa. Jag klippte bort allt ludd som stack ut, rullade ihop remsan och nålade fast den i botten. Vips! En vit blomma! Jag gjorde på samma sätt med stjälken fast jag rullade ihop remsan på längden.

Egentligen har jag fuskat lite med ytbehandligen. Jag skulle väl egentligen nålat färdigt alla bitar för sig och putsat dem ordentligt innan jag satte ihop dem men jag nålade fast allting på en gång, lite "free-style-nålfiltning" liksom ;) Som det är nu har jag bara klippt bort det mesta av luddet.

Ja, det är det jag har gjort idag, hittills! Vem vet, det kanske blir mer. Syrran har massa målargrejer och scrapbook-grejer och annat smått och gott i pyssel väg :)

Hoppas ni också har en inspirerande dag och att ni har det lika soligt som vi har det!
Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Så flitig du varit och duktig som redan fått till 2 fina figurer. Jag är också med i kursen men fick inte min ull förrän igår så jag har inte hunnit börja än.
  Anita

  SvaraRadera
 2. va fint det blev, du har ju redan börjat med nästa steg jag tänkte ju att vi skulle dekorera hjärtana med blommor. angående ytbehandlingen tycker jag att du har gjort helt rätt, jag brukar aldrig göra det förrän jag har satt ihop alla delar.

  Jag längtar tills du kommer hit så vi kan filta lite tillsammans, kanske kan vi våttova lite också då.
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag längtar också! Jag ska boka biljetter snart :) Ina fyller ju år den 20:e så jag ska försöka se till att vara där då!

  Jag har aldrig våttovat men jag provar gärna om du vill visa mig hur man gör :)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, så söt filur! Vad duktig du är .Jag går också kursen hos Veronika.Ska bli spännande och se vad vi ska hitta på nästa vecka.

  SvaraRadera
 5. Tack Tina!
  Det var visst dekoration av hjärtanen som gäller för nästa veckan. Själv har jag bara gjort ett så jag kanske borde göra några till :)

  SvaraRadera
 6. Så du har också busat lite och fått till en liten figur...:o)
  hur söt som helst

  SvaraRadera
 7. Oj, gusis så söt!
  Verkligen lyckad freestyle-filtning =)

  SvaraRadera